Informatie voor dierenartsen


De dermatoloog Dr. Annette van der Lee werkt in Veterinair Verwijscentrum De Pietersberg. Dit betekent dat eigenaren op uw doorverwijzing een afspraak kunnen maken op deze locatie. U kunt de verwijsbrief aan de eigenaar meegeven of bij voorkeur tenminste een dag voorafgaande aan de gemaakte afspraak e-mailen naar de kliniek.

 

Aanbod

›   Onderzoek en behandeling van patiënten met huidaandoeningen en oorproblemen, diepgaand allergologisch onderzoek en behandeling.

›   Interpretatie van laboratorium resultaten, cytologie, perspectieven op de lange termijn zorg

›   E-mail consultatie (mogelijk voor alle diersoorten)

Herkennen van een specialistIn Nederland zijn slechts 4 erkende Veterinaire Specialisten Dermatologie werkzaam. Dr. Annette van de Lee werkt onder Dermatologie voor Dieren in Oosterbeek. De andere Nederlands erkende of Europese specialisten zijn werkzaam in Utrecht, Rijswijk, Oisterwijk en Amsterdam.

U kunt een veterinair dermatoloog herkennen aan ‘DipECVD’ (Diplomate of the European College of Veterinary Dermatology) of ‘Dierenarts-Specialist Dermatologie’ achter zijn/haar naam.

Kosten


Tijdens het eerste consult zal de specialist de tijd nemen voor een uitgebreide ziektegeschiedenis, lichamelijk en dermatologisch onderzoek van de patiënt. Dit zal helpen om het probleem goed in kaart te brengen en hiermee kan worden voorkomen dat onnodige diagnostische testen worden gedaan. Er wordt gericht onderzoek gedaan naar aanleiding van de zo verkregen informatie. Door alleen de onderzoeken uit te voeren die werkelijk nodig zijn kunnen er voor u kosten ‘bespaard’ blijven. Hoewel de kosten voor een bezoek aan de specialist vaak hoger zijn dan die bij een eerstelijns dierenarts, liggen de ‘kosten per ziekte’ juist vaak lager. Dit geldt zeker indien er vroeg kan worden ingegrepen.

Steeds vaker sluiten eigenaren een ziektekosten verzekering voor hun huisdier af. Klik hier voor meer informatie.